1€ = 4.9764 lei
0℃
Stimați vizitatori!
Vă anunțăm că vineri, 19 aprilie 2024, Castelul Károlyi va fi închis!
Vă mulțumim pentru înțelegere!
TOP ATRACȚII → Parcul Dendrologic

DESCOPERĂ UNUL DINTRE CELE MAI VECHI PARCURI DIN ROMÂNIA - PARCUL DENDROLOGIC DIN CAREI

 

Dacă tot ajungi la Castelul Károlyi, vizitează și parcul din apropiere. Nu este un parc oarecare, ci are o istorie fascinantă și este unul dintre cele mai vechi din România. Ia-ți timp și plimbă-te pe alei și observă arborii și florile și citește plăcuțele explicative din fața fiecăruia. Vei fi uimit să descoperi arbori exotici și specii de plante rare.

 

GRĂDINĂ ÎN STIL ENGLEZESC


Parcul dendrologic din Carei este unul dintre cele mai vechi parcuri din România, realizat în anul 1698. Este o oază de verdeață, în inima orașului, unde vă puteți plimba și unde puteți admira peste 200 de arbori și arbuști exotici, mulți dintre aceștia fiind specii rare de pe toate continentele. Parcul se întinde pe o suprafață de peste 10 ha.

De mai bine de 300 de ani, în jurul Castelului Károlyi, exista o grădină amenajată în stil baroc, care a fost transformată într-una în stil englezesc în anii 1790. Grădina avea și o seră cu plante exotice.

Ești curios să afli de unde vine denumirea de Parc Dendrologic? Luând în considerare plantele rare din grădină (208 specii și multe subspecii de plante arborescente), în anul 1982, a fost declarat parc dendrologic ocrotit.

PLATANUL ISTORIC


Dacă arborii ar putea vorbi, bătrânul platan ar avea multe de povestit. Platanul uriaș din fața castelului cu un diametru de 205 cm, a fost plantat în anul 1810 și reprezintă una dintre atracțiile parcului.

SERA


Încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în parcul dendrologic al castelului Károlyi exista deja o seră, renumită pentru colecția de camelii în secolul al XIX-lea, distrusă în urma incendiului devastator din anul 1887.

Ulterior, a fost construită o seră pentru plante exotice, care poate fi considerată ca predecesoare a serelor de plante ornamentale a grădinăriei orașului.

Această seră de prezentare a fost realizată în cadrul proiectului cu titlul: „Szatmár-Bereg și locuitorii" și găzduiește o colecție de plante originare de pe cinci continente.

 

PROGRAM DE VIZITARE:

 

ZILNIC ÎNTRE ORELE 06:00 - 22:00

 

INTRARE LIBERĂ

 

Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul pentru a fi la curent cu toate noutatile si update-urile platformei.