1€ = 4.9726 lei
2℃

Stimați vizitatori! Vă anunțăm că sâmbătă, 2 decembrie 2023, Castelul Károlyi va fi închis. Vă mulțumim pentru înțelegere!

VERNISAJ - Cheful iluștrilor?
????Ca cetățeni ai secolului al XXI-lea, putem alege dintr-o gamă variată de lucruri când dorim să uităm de grijile lumii. Putem opta pentru o excursie în Grecia, un festival mare la Cluj, o excursie relaxantă în Carpați, un drum la mare, sau pur și simplu să vizionăm capodoperele cinematografice ale Hollywood-lui chiar din căldura casei noastre. Dar cum făceau strămoșii noștri când travaliul monoton al vieții de zi cu zi devenea prea apăsător? N-aveau tehnologia în buzunar, sau avantajele lumii globalizate, precum o avem noi. Aveau însă baluri. Dar totuși, cum au ajuns balurile iluștrilor din marile curți europene până la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, sau la satele mici din județ? Cine putea să meargă la una dintre acestea? Ce făceau, ce purtau, cum se comportau „domnii” și „doamnele” la aceste evenimente? Expoziția intitulată Cheful iluștrilor?
 
Baluri sătmărene în lungul secol XIX, speră să vă răspundă la aceste întrebări într-un mod cât mai interactiv, folosind toate dispozitivele și sistemele digitale din repertoriul modernizat al Muzeului Județean Satu Mare. Vernisajul va avea loc la Castelul Károlyi din Carei, pe data de 17.10.2023, marți, la ora 12:00.
 
Vă așteptăm cu drag!