1€ = 4.9480 lei
10℃
Recital de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya
Vineri, 18 iunie 2021, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc un recital de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya.
Programul va cuprinde:
 
J. S. Bach: Uvertură în stil francez, BWV 831
· Uvertură
· Courante
· Bourée I/II
· Passepied I/II
· Sarabande
· Gavotte I/II
· Gigue
· Echo
F. Mendelssohn: Fantezie în Fa diez minor op. 28
H. Dutilleux: ‘Chorale et variations’ din Sonata pentru pian
G. Enescu: Carillon Nocturne din Suita nr. 3 op. 18
Fr. Chopin: Fantezie în Fa minor op. 49
 
 
Intrarea la eveniment este liberă! Vă așteptăm cu drag!
Participanții la eveniment sunt rugați să respecte normele de prevenire a infectării cu noul Coronavirus.
 
Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt obligatorii!
 
Prezentare:
Pianista Alexa-Dorottya Stier, născută în Satu Mare, a absolvit masteratul in cadrul Yale School of Music sub îndrumarea Profesorului Boris Berman in anul 2021.
Între 2015-2019, Alexa a fost studenta Conservatorului Regal din Scoția în clasa profesorului Fali Pavri. În 2017 a beneficiat de bursa ‘Erasmus’ în cadrul Academiei de Muzică ‘Franz Liszt’, Budapesta, studiind cu prof. Jenő Jandó. În perioada 2013-2015 și-a finalizat studiile liceale la școala Erskine Stewart’s Melville School din Edinburgh, Scoția prin Bursa Silvestri. Alexa începe să cânte la pian de la vârsta de 5 ani, urmând apoi studiul la Liceul de Artă ‘Aurel Popp’ Satu Mare, sub îndrumarea prof. Annamaria Manfredi până în clasa a IX-a .
 
A participat cu succes la numeroase concursuri de pian din Romania și străinătate, obținând diverse premii, cum ar fi: în 2016 Premiul I al Concursului Bach La Royal Conservatoire of Scotland, (Glasgow); în 2017 Premiul Special ‘Mozart’ la Concursul Internațional de Pian din Newcastle, Marea Britanie; Premiul III la Concursul Internațional de Pian ‘Merci, Maestro!’, la Bruxelles, Belgia . În 2019 a câștigat Premiul I a Concursului de pian Sheepdrove Piano Competition (UK); iar la final de an școlar al Royal Conservatoire of Scotland a fost premiată cu Governor’s Recital Prize. In cursul celor doi ani de studii la Yale School of Music, a fost premiata cu Elizabeth Parisot Prize si cu Alumni Association Award.
 
De la vârsta de 11 ani, Alexa a concertat de mai multe ori cu Orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, cu Stewart’s Melville Community Orchestra din Edinburgh şi cu Kelvin Ensemble, Glasgow. În 2019 a debutat ca solistă cu Scottish National Orchestra pe scena Glasgow Royal Concert Hall. Alexa a participat la o serie de cursuri de măiestrie cu profesori renumiți ca Steven Osborne, Olga Kern, Christopher Elton, Ian Jones, William Fong si Roberto Prosseda.
A susținut numeroase recitaluri: la Brunton Theatre, în cadrul festivalului cultural Edinburgh Fringe Festival (2016-2017), Glasgow City Hall (2017), Vaidilos Teatras în Vilnius, Lituania (2018), Teatro del Sala din Firenze, Italia (2019), Castelul Károlyi (2020), precum și un recital online cu titlul ”Vă place Brahms?” (2020).
Din anul școlar 2021, Alexa va începe studiile de doctorat la Yale School of Music, New Haven din Statele Unite ale Americii.