1€ = 4.9480 lei
10℃
Expoziție personală de pictură

???????? Marți, 22 iunie 2021, de la ora 16.00, la castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției personale de pictură a artistei Székely Ilona Tünde.

Intrarea la eveniment este liberă! Vă așteptăm cu drag!
Participanții la eveniment sunt rugați să respecte normele de prevenire a infectării cu noul Coronavirus. Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt obligatorii!

Székely Ilona Tünde este absolventă a secției de Arte Plastice, Pictură din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare și a programului de Masterat în Arte Plastice, Pictură, „Valori plastice și reflexive ale imaginii în pictura contemporană”, organizat în cadrul aceleiași instituții.

Evenimentul reprezintă o a treia expoziție din „Ciclul Interferențe”. În lucrările prezente s-a abordat reprezentarea imaginii vizuale astfel: Cea îndreptată spre vizibil și cealaltă către invizibil, doar prin sugestia simbolurilor artistice și al limbajului vizual. „Simbolul este o imagine care trimite dincolo de ea însăși și permite invizibilului să devină vizibil și să spui ce nu poate fi spus.”

În lucrările ce au la bază compoziții conceptuale, se poate descifra un demers de anulare a spațialității, în timp ce la compoziții perceptuale, domină figurativul, adesea realizând o interferență între ele. 

„Picturile sale au fost prezente în numeroase expoziții organizate de filiala locală a UAPR sau cu sprijinul acesteia, dar și în expoziții personale. Tematica creațiilor sale este inspirată de natură – figura umană, peisajul, lumina, cerul, dar și de lumea creată de om – cum ar fi elementele arhitectonice, sub formă de ansamblu sau detalii. Universul vizual al creației sale este meditativ, nostalgic, plin de sensibilitate și accente poetice, în fața noastră se desfășoară o lume a reveriei scăldată în lumina aurie a apusului.

În ceea ce privește cromatica, predomină griurile colorate asociate cu accente de culoare înrudite, prin treceri fine și lipsite de contraste violente. Albastrul este culoarea omniprezentă în picturile sale, în diferitele sale ipostaze, asemenea unui laitmotiv.”

dr. Lola Gabriela Belecciu