1€ = 4.9751 lei
0℃
Concert Jazz SÁRIK PÉTER TRIÓ

Joi, 9 mai 2024, de la ora 18.00, în organizarea Centrului Cultural al municipiului Carei, la Castelul Karolyi va avea loc concertul susținut de SÁRIK PÉTER TRIÓ, intitulat X2 BARTÓK, care conține prelucrări jazz ale operelor lui Béla Bartók.

Biletul de intrare costă 30 lei și poate fi procurat de la Centrul Cultural Carei, în zilele lucrătoare, între orele 9-15 sau la fața locului, înainte de concert. Spectacolul este dedicat memoriei artistului careian Enyedi Zsolt, de la a cărui moarte se împlinesc patru ani.

În 2018, Péter Sárik Trio a lansat primul album care conținea aranjamente Bartók, care a fost prezentat în Sala Mare a Academiei de Muzică din Budapesta. De atunci, programul a fost prezentat în 15 țări din întreaga lume, din Finlanda, Kazahstan până în China. CD-ul a primit în 2020 premiul „Albumul de jazz al anului”, iar versiunea de concert lansată în 2022 a fost nominalizată pentru același premiu în 2023.

Actualul concert reprezintă lansarea albumului celei mai noi serii de prelucrări. Péter Sárik Trio: Péter Sárik (pian), Tibor Fonay (bass), Attila Gálfi (tobe).