1€ = 4.9726 lei
2℃

Stimați vizitatori! Vă anunțăm că sâmbătă, 2 decembrie 2023, Castelul Károlyi va fi închis. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Al Dumnezeului - Spectacol de teatru-dans
➡️Primul spectacol din abonamentul pentru adulți, pensionari și liceeni, Al Dumnezeului, susținut de Ansamblul Nagyvárad va avea loc miercuri, 15 noiembrie 2023, la ora 18.00.
 
???? Intrarea se va face pe baza abonamentelor de mai sus sau a biletelor în valoare de 40 lei, ce vor putea fi achiziționate la fața locului, cu cel mult o oră înainte de începerea evenimentului.
 
????Al Dumnezeului - Spectacol de teatru-dans
 
ℹ️ Culturile țărănești ale Bazinului Carpatic, în felul lor, au căutat mereu răspunsuri estetice la marile întrebări care îi preocupă atât la nivel individual, cât și colectiv. De multe ori, s-au exprimat despre pierdere, inevitabilitate, dragoste și moarte cu mult haz, alteori cu multă credință sau un fatalism liniștitor, în imagini realiste sau suprarealiste.
 
Spectacolul se inspiră din acest set de cunoștințe autentic, prezentând dramaturgia unei povești de viață inversate, de la înmormântare și până la naștere, de la sicriu și până la leagăn, prin toate momentele importante ale existenței umane. Cum abordăm problema îmbătrânirii și a trecerii în neființă? În ce măsură ne face fericiți o viață de cuplu liniștită și cum ne afectează singurătatea? Oare cât de durabile sunt ideile noastre despre prietenie și dragoste, cât de fericită este copilăria, cât de grea e încercarea pe care o înseamă nașterea? În ceea ce privește relațiile interumane, folclorul ardelenesc este deosebit de „grăitor”, oferind o reprezentare emoționantă a raporturilor existente în comunitate, în familie, dar și între femei și bărbați.
 
Lucrările generațiior de coregrafi au demontrat faptul că mijloacele de exprimare autentice sunt potrivite pentru reprezentarea scenică a unor conținuturi complexe și sofisticate. - Iată moștenirea profesională pe care dorim să o urmărim și noi! Totodată, în conformitate cu abilitățile trupei, spectacolul utilizează și elemente din limbajul genurilor contemporane, continuând astfel tradițiile pe care Ansamblul Nagyvárad le respectă de 20 de ani.