„Din Moldova cu drag”

Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc ultimuleveniment din cadrul „Toamnei Artei Fotografice 2019”, în organizarea Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, vernisajul expoziției de fotografie „Din Moldova cu drag”.

În cadrul expoziției se regăsesc fotografii realizate de membrii Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova.

Manifestarea culturală face parte totodată din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru pentru tineri, ”Zilele Teatrului Tânăr” și se desfășoară în pareteneriat cu Asociația „Say-Yes”. Organizatorii vă așteptă cu drag! Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 29 noiembrie 2019, conform programului de vizitare a Castelului. Vizitarea expoziției și participarea la vernisaj sunt gratuite.

UNIUNEA ARTISTILOR FOTOGRAFI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Uniunea Ariștilor Fotografi din Republica Moldova (UAFM) a fost fondată în 1995 și are ca membri peste 50 de fotografi.

Principalele scopuri și obiective ale Uniunii sunt promovarea și dezvoltarea artei fotografice moldovenești, promovarea acesteia în țară și străinătate, conservarea și utilizarea creativă a moștenirii fotografice. Uniunea își stabilește sarcina de a proteja drepturile de autor și interesele fotografilor în organizații de stat și publice, întreprinderi private atât din Moldova cât și din străinătate.

Uniunea Fotografilor din Republica Moldova cooperează activ cu Asociația Internațională a Fotografilor (FIAP). În Uniune, 1 membru are titlul Excelență FIAP (EFIAP) și 3 cu titlul Artist FIAP (AFIAP). Saloane foto internaționale sunt organizate în mod regulat sub patronajul FIAP.

Pentru a promova și dezvolta arta fotografică, Uniunea organizează expoziții, concursuri, seminare și conferințe de creație și oferă toată asistența posibilă mișcării de fotografi amatori din Moldova, inclusiv a tinerilor.

Uniunea participă la mișcarea fotografică internațională, cooperează cu organizații internaționale și uniuni foto creative din Georgia, Armenia, Azerbaidjan, România, Ucraina, Belarus.