Expoziție de pictură " Silentium "

Duminică, 2 decembrie 2018, începând cu ora 16.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistei Sóvári Melinda, din Budapesta, cu sprijinul Fotoclubului „Vasile Vénig László”.

Creațiile care se regăsesc în expoziție au o tematică spirituală. Acestea sunt picturi, lucrări de grafică, pictură pe material textil, dar și combinații între acestea. Expoziția nu a fost programată întâmplător pentru această perioadă, deoarece aceasta va fi vernisată chiar în prima duminică a Adventului și va fi deschisă până la data de 6 ianuarie, când este sărbătorită Boboteaza. Astfel, lucrările artistei vor putea fi admirate și în perioada Crăciunului. Evenimentul va fi vernisat de Marchut Réka. Colaborează Tóth Dorotya și formația Zurgó.

Melinda Sóvári a absolvit în anul 2014 la Facultatea de Arte Plastice Maghiare din Ungaria, specializarea grafică. Reealizează creații folosind o tehnică unică, combinând pictura în ulei cu broderia.

În 2015, cu sprijinul Fondului Cultural Maghiar, a creat o serie de lucrări pentru prima expoziție individuală, intitulată „Altarele casei” pe care a prezentat-o în 2016 la Balassagyarmat. 
Artista a obținut, de asemenea, un premiu la expoziția de grup „Peștera/Barlang/Grota” din Tata, lucrările din cadrul acesteia fiind prezentate anul următor la Muzeul Kuny Domokos din Tata, la secțiunea Ars Sacra.

Anul acesta, am putut admira cea de-a treia expoziție personală, intitulată „Rugăciuni", care se găsește la Centrul Tineretului din Zugló.

A participat la mai multe expoziții de grup, printre care la Kecskemét, la Bienala Iconografică creștină și Muzeul creștin din Esztergom.