”Impresii urbane”

EXPOZIȚIA ARTISTULUI FOTOGRAF GELU VRABIE LA CAREI

Ediția a VIII-a a Festivalului Festivalul Fotografiei Europene organizat de Asociația Internaținală ”Euro Foto Art” a oferit oportunitatea vernisării la Carei a unei expoziții de artă fotografică de excepție. În acest context Castelul ”Károlyi” din Carei va găzdui timp de 2 săptămâni expoziția artistului fotograf Vrabie Gelu din Oradea intitulată ”Impresii urbane”. Cu această ocazie vor fi expuse 25 de fotografii de o reală valoare artistică.

Artistul fotograf este atras și promovează fotografia creativă de calitate, renunțând la imagini artificiale la care foarte mulți valorifică elemente de ”senzație, de bravură sau de spectacol ieftin”. În cadrul expoziției publicul vizitator va putea descoperi mai multe fotografii artistice într-o abordare, prelucrare și prezentare deosebită, grupate sub genericul ”Impresii urbane” Este de apreciat și modul în care este valorificată lumina în cadrul imaginilor, care oferă o stare emoțională de excepție a subiectelor fotografiate.

Artistul fotograf expozant are convingerea că ”arta capătă sens doar atunci când este împărtășită . In esență, chiar dacă posedă multiple valențe, nu este decât o altă formă de comunicare. Artistul fiind înzestrat cu acea specială capacitate de a decela subtila structură poetică a realității, simte nevoia de a împărtăși celorlalți experiența sa. Pentru aceasta va utiliza imaginația cea infinit furnizoare de viziuni creatoare de metafore și simboluri. Din multitudinea formelor de expresie artistică m-am simțit atras de arta fotografică într-o bună măsură datorita forței de impact emoțional pe care cred că o poate dezvolta imaginea față de cuvântul scris. ”O imagine valoreaza cât o mie de cuvinte ” spunea un proverb chinezesc. Pe de altă parte continuă să mă fascineze ideea de a itera profunde trăiri interioare prin descifrarea mesajelor ”scrise cu lumină”.

Artistului fotograf Vrabie Gelu s-a născut în luna decembrie 1954 și este medic chirurg la Spitalul Clinic CFR din Oradea. Este absolvent al cursului de tehnică fotografică digitală condus de către artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea în anul 2013. În scurt timp după absolvirea cursului devine membru activ al cunoscutului Fotoclub Orădean.

Vernisajul celei de a doua expoziții a artistului fotograf Orădean va avea loc vineri, 17 mai 2019, la ora 10:00, în prezența autorului și a unui grup de artiști fotografi Orădeni, în sălile de expoziții ale Castelului ”Károlyi” din municipiul Carei, la care organizatorii invită pe toți iubitorii artei fotografice să participe. 

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Hágó Attila, președinte Clubului Fotografic “Vasile Vénig László” din Carei și Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice din Oradea. În cadrul vernisajului va fi citit și mesajul criticului de artă dr. Ramona Novicov, care în ziua vernisajului nu va putea participa la eveniment. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul Formației ”Duo Varadiensis” din Oradea artistul Thurzó Sándor József (violă), 

Expoziția artistului fotograf Gelu Vrabie, intitulată ”Impresii urbane”, organizată de Centrul de promovare a Turismului Cultural ”Grof Károlyi” și Direcția de Cultură și Sport Carei, sub patronajul Asociației Internaținale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de două săptămâni.

Asociația ”Euro Foto Art”